Details voor 'Constantine'-pilot gelekt

Naast Arrow, The Flash en Gotham is er nog een handjevol andere DC Comics-series in opkomst, waarvan Constantine degene is die het meest actief wordt ontwikkeld. Het schijnt dat het scenario van de pilot onlangs is uitgelekt, en daaruit zijn wat details af te leiden.

Het was al bekend dat de rol van John Constantine, die ooit werd gespeeld door Keanu Reeves in de Constantine-film uit 2005, zal worden gespeeld door Matt Ryan. Horrorsite Shock Till You Drop haalde vervolgens de volgende observaties uit het scenario voor de pilot:

De pilot speelt zich af in en rond New York City. We vinden John Constantine hier als hij zichzelf heeft ingechecked in een psychiatrische kliniek. Hij wordt geplaagd door een incident waarin hij een negenjarig meisje verloor aan een demoon die haar ziel meenam naar de hel. Na zes maanden verlaat hij de kliniek om te ontdekken dat er iets sinisters loert.

John is een bijdehand mannetje. Op zijn visitekaartje staat "Exorcist, Demonoloog en Meester van de Donkere Kunsten", maar hij vertelt zijn arts dat hij 'meester' zou moeten vervangen door 'knullige hobbyist' omdat hij niet wil pochen. Ook spreekt hij niet graag over zijn verleden; hij gebruikt liever droge humor om zijn emoties te maskeren.

De lange regenjas die zo kenmerkend voor hem is doet pas later zijn intrede.

Er is een engel, Manny, toegewezen om zijn ziel geleidelijk naar de verdoemenis te helpen. John haat engelen.

Liv Parsons, een jonge vrouw die bij een autoverhuurbedrijf werkt, raakt betrokken bij Johns wereld wanneer ze ontdekt dat er iets achter haar aan zit. John kende Livs overleden vader en heeft nog een schuld bij hem uitstaan. Liv ontdekt een manier om de doden te zien; ze ontwikkelt een partnerschap met John die vermoedelijk centraal zal staan in de serie. De serie zelf loopt over van bezetenheden, geesten en demomen. Het verhaal van de pilot doet goed z'n best het publiek niet meteen kwijt te raken in de mythologie.

Andere figuren in de serie zijn Papa Midnite, die een centrale schurk in de serie kan worden en Chaz, de in 2005 door Shia LeBeouf gespeelde chauffeur van John.

Constantine - panel uit comic

De pilot is in ontwikkeling voor NBC, die de serie komende herfst uit zou kunnen gaan zenden. Mocht dat het geval zijn, dan doet DC Comics het qua films niet zo goed, maar zijn er wel vier series op televisie. Of deze onderling aan elkaar gaan raken is op dit moment niet duidelijk; het feit dat de series zijn verspreid over drie tv-zenders van verschillende eigenaars zal een samenwerking wellicht niet al te gemakkelijk maken.