Setfoto's Arrow onthullen nieuwe schurk

Het moge duidelijk zijn dat concrete informatie over een nog niet uitgezonden aflevering van Arrow onder de categorie spoiler valt. Voor zij die helemaal bij zijn met de serie is de spoiler wellicht minder groot, maar een waarschuwing is op z'n plaats: dit bericht vertelt iets over een wending in één van de tot nu toe niet erg actieve gastrollen in seizoen 2. Ook worden plotdetails van deze week besproken. Lees vooral niet door als je daar geen trek in hebt.

Arrow castfoto seizoen 2

Via het Twitter-account van PUNKd Images is gisteren, na de aflevering die woensdag is uitgezonden, meer duidelijk geworden over wat de scène tussen Isabel Rochev (Summer Glau) en Oliver Queen (Stephen Amell) te betekenen zou kunnen hebben. In de scène onthulde Rochev niet alleen dat ze Oliver had af laten zetten als CEO van Queen Consolidated, ook werd duidelijk dat ze samen met, of voor, Slade Wilson werkte, die deze week na anderhalf seizoen eindelijk de bijnaam Deathstroke kreeg.

In de scène hintte ze ook naar een familieband tussen twee niet nader genoemde figuren, maar het vermoeden dat deze band tussen haarzelf en Wilson ligt wordt versterkt door de onthulling van dit, door Glau en dus Rochev gedragen, kostuum:

Arrow setfoto: Summer Glau als Ravager

De outfit lijkt sterk op dat van Deathstroke, en komt overeen met wat in de comics de outfit van Ravager is. Ravager is, in de comics, de naam van een aantal verschillende figuren, maar twee ervan zijn familie van Deathstroke. Eén ervan is Rose Wilson, zijn dochter. Natuurlijk is Rose Wilson niet hetzelfde als Isabel Rochev, maar de mogelijkheid dat er toch een familieband tussen Rochev en Wilson is, is met deze stille hint toch niet helemaal onwaarschijnlijk. Een andere foto van de outfit is hier te vinden.

Zoals altijd bij comicverfilmingen is het leuk om theorieën te spinnen over hoe personages zich naar het grote of kleine scherm vertalen, met alle giswerk en onzekerheden die daarbij komen kijken. Eén ding is in ieder geval zeker: na het voorproefje van Isabel Rochevs vechtkunsten zullen de fans van FireFly's River Tam en Terminator's Cameron in komende Arrow-afleveringen in ieder geval weer een kick-ass Summer Glau kunnen waarnemen.