Tom Hardy dorst naar wraak in BBC-serie Taboo

Tom Hardy heeft een hoofdrol bemachtigd in de tv-serie Taboo van de BBC. Hij speelt een avonturier die in 1813 terugkeert uit donker Afrika met een stel illegaal verkregen diamanten en daarbij wraak wil nemen op de moordenaars van zijn vader. Dat schrijft de BBC.

Hij weigert het familiebedrijf te verkopen aan de East India Company en bouwt het uit tot een van de toonaangevende transportbedrijven in het Britse imperium. Daarbij komt hij tussen de twee grootmachten Groot-Brittannië en de Verenigde Staten te staan.

"Het wordt een strijd van één man tegen de East India Company, die gedurende de negentiende eeuw zo ongeveer een combinatie was van de CIA, NSA en immense multinationals", zegt scenarist Steven Knight, bekend van Eastern Promises. "Het was de grootste, gemeenste corporatie ter wereld met onbeperkte macht en religieuze motieven."

"Dit is een historisch drama waarin de groeiende macht van het Britse rijk in elke duistere hoek is terug te vinden", zegt Ridley Scott, die de serie produceert. De opnames van de achtdelige serie starten in januari.


Tom Hardy dorst naar wraak in BBC-serie Taboo (Foto: Novum)