Drew Goddard regisseert Sinister Six

Met de release van The Amazing Spider-Man 2, later deze maand, zal filmstudio Sony een begin maken met een onderling verbonden cinematic universe van films. Gesproken is al over spinoff-films over Venom en Sinister Six, en die laatste heeft nu een regisseur gevonden.

Drew Goddard, die al bij de film betrokken was als schrijver, zal ook de regie van de nog titelloze Sinister Six-film voor zijn rekening nemen. Volgens The Hollywood Reporter zijn de onderhandelingen hiervoor in de laatste fases. Sony heeft een denktank van creatieve geesten aangesteld om hun 'Marvel filmuniversum' vorm te geven: Goddard, bekend van The Cabin in the Woods als schrijver en regisseur, is er onderdeel van als mede-schrijver van de derde Spider-Man film, samen met Alex Kurtzman, Roberto Orci en Jeff Pinkner. Deze drie heren schreven het scenario voor The Amazing Spider-Man 2. Pinkner en Goddard, samen met Ed Solomon (bekend van Now You See Me) zullen de derde film schrijven.

De Sinister Six is een groep van superschurken met wisselende bezetting, maar georganiseerd door vijanden van Spider-Man, zoals Doctor Octopus. In The Amazing Spider-Man 2 zal naar verluidt een eerste hint richting deze groep worden gegeven. Deze film verschijnt op 24 april in de Nederlandse bioscopen, een week na de Amerikaanse release.