Jon Favreau serveert maaltijden met liefde in Chef

Ze zeggen wel eens dat kunst het leven imiteert. En andersom. Het lijkt erop dat Jon Favreau deze twee statements probeert te onderstrepen in zijn nieuwste film: Chef.

Na betrokken te zijn geweest bij enkele grote blockbusterfilms (hij regisseerde de eerste twee Iron Man-films en continueerde zijn rol als acteur in de derde) en high concept tv-series (als executive producer van NBC's Revolution), gaat Favreau terug naar de eenvoud.

Chef vertelt over een chef-kok, gespeeld door hemzelf, die het niet meer ziet zitten om te koken wat zijn baas wil dat hij maakt. Hij maakt veel liever maaltijden waar zijn creativiteit, liefde voor eten en lust voor het leven in tot uiting komen. En dus begint hij voor zichzelf een voedselwagen. De trailer laat het enthousiasme zien waarmee de chef zijn beroep uitoefent, een enthouiasme dat ook in de film zelf lijkt te zijn gaan zitten.

In Chef spelen ook Sofia Vergara, Bobby Carnavale en John Leguizamo. Daarnaast zijn rollen weggelegd voor Scarlett Johannson, en Robert Downley, Jr. Voor Chef is nog geen Nederlandse releasedatum bekend.