Game of Thrones gaat nog zeker twee jaar door

Van de afdeling Complete Verrassingen, dit bericht, vers van de telex: Game of Thrones is officieel verlengd met een vijfde en zesde seizoen. Dat maakte HBO vandaag bekend.

"Game of Thrones is een fenomeen als geen ander," verklaarde HBO President of Programming, Michael Lombardo. "David Benioff en D.B. Weiss, samen met hun getalenteerde medewerkers, blijven zichzelf overtreffen en we kijken uit naar meer van hun verbijsterende vertellingen."

De makers verklaarden eerder al te verwachten tot een zevende of achtste seizoen door te kunnen gaan, al zal dit sterk afhangen van het tempo waarin de volgende boeken uit de serie A Song of Ice and Fire, waarop de serie is gebaseerd, verschijnen. Schrijver George R.R. Martin, die ook aan de serie meewerkt, staat bekend om zijn trage tempo.

Game of Thrones 4: Emilia Clarke en Michiel Huisman

De serie is voor HBO een grote publiekstrekker; zondag keken 6,6 miljoen mensen naar de eerste aflevering van het vierde seizoen op de Amerikaanse televisie, voor abonneetelevisie erg veel. Ook in Nederland legt de serie HBO geen windeieren; zeker nu ook de Nederlandse Michiel Huisman een rol in de serie heeft (naast Carice van Houten, die al twee seizoenen te zien is) is Game of Thrones voor de lokale afdeling van HBO een sterke pijler in de programmering.