Korte films overspoelen Nijmegen

Liefhebbers van korte films kunnen de komende 5 dagen terecht in Nijmegen. Daar begint woensdag de zesde editie van Go Short - International Short Film Festival. De films op de openingsavond bieden volgens de festivalorganisatie een dwarsdoorsnede van de meer dan 250 titels die tot en met zondag op het programma staan.

Nijmegen verwacht meer dan 70 filmmakers uit heel Europa en 18.000 bezoekers. Go Short trapt woensdagavond af met drie Nederlandse premières in het openingsprogramma, plus een animatiefilm en een documentaire.

Het programma Belgian Shorts belicht films uit België, het programma Food & Film omvat films over eten en voedsel. Daarnaast is er onder meer een programma over de economische crisis.

Zaterdagavond worden in het Nijmeegse filmhuis Lux de juryprijzen uitgereikt. De NTR Go Short Award voor beste Europese korte film wordt uitgereikt in de categorieën fictie, documentaire, animatie en art. Actrice Vivienne van den Assem zit in de jury van de Nederlandse competitie, daarnaast is er nog een studentencompetitie. Zondagmiddag wordt de publieksprijs uitgereikt.

Korte films overspoelen Nijmegen
Korte films overspoelen Nijmegen (Foto: ANP)