Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 15

Darren Aronofsky's Noah spoelt deze week de bioscoop in en is meteen de enige grote titel, naast onder andere een animatie-vervolgfilm, een tv-serie-wordt-film van eigen bodem en een Deense detective.

Noah

Oscar winnaar Russell Crowe speelt Noah, een man die een onmogelijke opdracht krijgt wanneer de wereld vernietigd dreigt te worden door een allesverwoestende overstroming.

Toen Was Geluk Heel Gewoon

1974. Het Nederlandse voetbalelftal heeft zojuist de heroïsche WK-finale verloren van aartsrivaal West Duitsland. Het hele land is in rouw en Jaap Kooiman gooit uit pure frustratie zijn televisie het raam uit. Deze gebeurtenis is de opmaat voor een even komische, spannende als ontroerende familiefilm.

Rio 2

Het leven is letterlijk een jungle voor Blu, Jewel en hun drie kids in Rio 2. Als ze voor een familiereünie de magische stad verlaten en het regenwoud ingaan, krijgt Blu het, in de voor hem onbekende omgeving, aan de stok met twee pittige tegenstanders: zijn schoonvader en een op wraak beluste Nigel.

The Keeper Of Lost Causes

Een van de meest succesvolle Deense films aller tijden, naar de internationaal bekende Serie Q: De Vrouw in de Kooi van bestsellerauteur Jussi Adler-Olsen.

Yves Saint Laurent

Yves Saint Laurent vertelt het verhaal van één van de beroemdste modeontwerpers van de 21ste eeuw.

Viva La Libertà

Tragikomedie waarin de leider van een Italiaanse oppositiepartij spoorloos verdwijnt en vervangen wordt door zijn briljante, maar enigszins gestoorde tweelingbroer. Met Toni Servillo uit La Grande Bellezza in een weergaloze dubbelrol.

Pim En Pom: Het Grote Avontuur

Een hartverwarmende en aaibare familiefilm.