Wellicht ook tv-serie voor The Truman Show

Er lijkt een nieuwe trend te zijn ontstaan in Hollywood: na het veelvuldig 'remaken' en rebooten van films beginnen bekende films nu langzaam op te duiken als tv-series. Zo begint volgende week de tv-versie van Fargo en zit Robert Rodriguez' From Dusk Till Dawn alweer in de vijfde uitzendweek.

Een serie voor Scream is ontwikkeling, de Psycho-prequel Bates Motel krijgt een derde seizoen en Agents of S.H.I.E.L.D. is zelfs gebaseerd op zeven voorgaande films. Een prima trend; het is vaak interessant om diepere in een filmuniversum te duiken en zo personages de tijd te geven die ze in de film niet hadden. Dat werkte prima voor Terminator: the Sarah Connor Chronicles, ook al overleefde deze serie het tweede seizoen niet wegens lage kijkcijfers.

Voor Terminator komt er een herkansing in de vorm van een nieuwe film én een tv-serie, ontwikkeld door filmstudio Paramount. Deze is echter ook bezig om The Truman Show naar de televisie te krijgen. De film, over een man die sinds zijn geboorte in een voor hem gefabriceerde wereld leeft, wiens buren en vrienden acteurs zijn en waarvan alles wat hij doet te zien is op televisie, was in 1998 één van de bewijsstukken dat Jim Carrey ook wat anders kon dan de clown uithangen. 

In een interview met The Wrap over de televisietak van Paramount noemt televisiechef Amy Powell de Terminator- en Truman Show series als 'in ontwikkeling', wat zoveel betekent als 'we zijn ermee aan het spelen, maar of er iets van komt weten we nog niet'. Het zal ongetwijfeld afhangen van de ideeën van de door Paramount ingehuurde creatieve geesten. De tv-serie zou een vervolg kunnen zijn op de film en tonen hoe het een figuur als Truman Burbank vergaat in een wereld die niet exact op hem afgestemd is.

Wanneer de serie eventueel op tv verschijnt, is logischerwijs nog niet bekend.

Truman Show: Truman zegt vaarwel