Meryl Streep was bijna geen actrice geworden

Meryl Streep was bijna geen actrice geworden. De Amerikaanse, die alom wordt beschouwd als een van de grootste actrices ooit, vond zichzelf aanvankelijk niet knap genoeg om op het witte doek te verschijnen. "Ik speelde altijd in toneelstukjes, maar ik vond het ijdel om actrice te worden", zegt de 64-jarige Streep tegen het Amerikaanse tijdschrift Us Weekly. "Ik vond mezelf te lelijk. Toen waren brillen nog niet zo in."

"Ik zou jonge vrouwen graag op het hart willen drukken dat ze niet te veel op hun gewicht moeten letten", gaat Streep verder. "Meisjes besteden daar veel te veel tijd aan en er zijn interessantere dingen in het leven."

"Gebruik als jonge man, en ook als jonge vrouw, datgene waarin je een beetje afwijkt van de rest", drukt Streep aanstormende acteertalenten op het hart. "Dat is je kracht. Iedereen wil altijd voldoen aan hetzelfde schoonheidsideaal maar uiteindelijk zijn het de mensen met een bijzonderheid die opvallen. Ik haatte mijn neus. Nu niet meer. Hij is oké."

Streep heeft altijd gezegd haar rechtenstudie aan de wilgen te hebben gehangen nadat ze zich had verslapen voor een belangrijk examen. "De rest is geschiedenis", lacht ze. Streep werd maar liefst achttien keer genomineerd voor een Oscar, en wist drie nominaties te verzilveren.