Lupita Nyong'o uitgeroepen tot 's werelds mooiste

Lupita Nyong'o is de mooiste vrouw ter wereld. Dat vindt althans het Amerikaanse tijdschrift People, dat de 31-jarige actrice woensdag bovenaan de lijst van vijftig schoonste dames plaatste. Nyong'o, die vorige maand nog een Oscar won voor haar bijrol in 12 Years a Slave, noemt de titel 'een enorm compliment'.

Gelukkig zijn is Nyong'o's grootste schoonheidsgeheim. "De mooiste complimentjes ontvang ik als ik nog geen klodder make-up op heb, voordat ik m'n haar heb gekamd en een mooie jurk aan heb getrokken. Geluk is het allerbelangrijkste."

Actrice Keri Russell eindigde op de tweede plaats, de eveneens acterende Jenna Dewan-Tatum maakt de top drie van dit jaar compleet. Nyong'o blijft verder onder meer actrice Amber Heard en zangeres Pink voor. Vorig jaar riep People actrice Gwyneth Paltrow uit tot 's werelds mooiste.

People legt de sterren geregeld langs de lat. Zo komt het blad ook elk jaar met de lijst van meest sexy mannen. Maroon 5-zanger Adam Levine mag zich momenteel de meest sexy man noemen, hij kreeg die titel in november toebedeeld.


Lupita Nyong'o uitgeroepen tot 's werelds mooiste (Foto: Novum)