Deense actrice Hansen was bijna babykiller

De Deense actrice Marie Bach Hansen hielp ooit bijna een baby om zeep. Dat antwoordt ze in een interview met Novum Nieuws op de vraag of ze zelf ook duistere geheimen heeft. In de serie Legacy, die dinsdag in Nederland op dvd en blu-ray verschijnt, speelt Hansen een vrouw die erachter komt dat haar hele leven is gebaseerd op leugens.

"O shit, wat zeg ik nou", beseft de 28-jarige Hansen net te laat. "Nou goed, laat ik het dan ook maar helemaal vertellen."

"Ik was als tiener vrijwilliger in de kerk en ik liep eens met een enorme stapel bijbels te sjouwen", steekt Hansen enthousiast van wal. "Ik zag een vrouw die ik nog van vroeger kende en stapte op haar af. Ik zag dat er een baby'tje bij haar voeten zat. Ik boog me voorover om het over zijn bolletje te aaien, maar toen was ik dus vergeten dat ik die stapel bijbels in mijn armen had. Uiteindelijk ging het allemaal net goed, maar het scheelde weinig."

Hansen speelt Signe, een jonge vrouw in de bloei van haar leven. Na een mysterieuze ontmoeting met een vrouw op leeftijd blijkt ze echter al jaren bij haar stiefmoeder te wonen. Als haar echte moeder overlijdt, maakt Signe kennis met een halfzus en twee halfbroers die ze nooit eerder heeft gezien. Als de erfenis moet worden verdeeld, blijken ze elk hun eigen mysteries te hebben en belangrijke zaken voor Signe achter te houden.

"Ik heb voor de rest weinig geheimen, want ik heb het hart op de tong, maar dat had je vast al gemerkt", lacht Hansen.

Trine Dyrholm, die de ijskoude halfzus Gro speelt, heeft geleerd zich wat meer in te dekken. "Ik ben van nature ook een echte flapuit, maar zeker over mijn privéleven en familie heb ik geleerd vooral mijn mond te moeten houden", zegt de 42-jarige Deense. "Je zult me dan ook niet snel betrappen op sappige anekdotes over trouwerijen en begrafenissen, hoewel ik snap dat na het zien van deze serie iedereen dat aan me vraagt."

Dyrholm, bekend van Festen, A Royal Affair en Love is All You Need, heeft echter een goede remedie bedacht. "Soms moet je net doen of je een vraag niet helemaal begrijpt. Vaak is het lastig dat Engels niet mijn moedertaal is, maar soms komt het me erg goed van pas."