'Warner kondigt reeks DC-films aan op Comic-Con'

Warner Bros., de studio verantwoordelijk voor alle verfilmingen van DC Comics-personages en verhalen, gaat tijdens San Diego Comic-Con, over ruim een maand, een compleet plan voor DC-films bekend maken. Dit zegt showbizkenner Nikki Finke op haar weblog. Haar bronnen hebben gemeld dat Warner van plan is om drie films per jaar te maken, startend in 2016.

De eerste van die films is natuurlijk de film waarin Batman en Superman elkaar ontmoeten, waarvan enkele weken geleden de titel bekend werd. Deze wordt gevolgd door een aantal bekende en minder bekende namen waarmee langzaam een complete nieuwe franchise wordt opgebouwd. Op dit moment wordt vermoed dat het schema er als volgt uitziet:

  • mei 2016: Batman v Superman: Dawn of Justice
  • juli 2016: Shazam
  • kerstmis 2016: Sandman
  • mei 2017: Justice League
  • juli 2017: Wonder Woman
  • kerstmis 2017: Flash en Green Lantern
  • mei 2018: Man of Steel 2

Het lijkt erop dat de vertraging van Batman v Superman te maken heeft met de casting van al deze projecten: Warner wilde naar verluidt niet starten met de nieuwe franchise voordat duidelijk was hoe een groot deel hiervan ingevuld zal worden. Dit kan betekenen dat casting voor Shazam en Sandman ook al bezig is. In de comics is de superheld Shazam een jongen die door "Shazam!" te roepen uitgroeit tot zijn superheld-vorm. Sandman is een verfilming van de comics van Neil Gaiman. Casting voor Flash en Green Lantern is nog onbekend, maar het schijnt al zeker te zijn dat Ryan Reynolds niet hoeft te rekenen op een reprise van zijn rol als Hal Jordan.

Als Warner Bros. inderdaad een bekendmaking over deze films van plan is tijdens Comic-Con, zal dit nieuws vermoedelijk op of rond zaterdag 26 juli officieel worden. In de afgelopen jaren is de Comic-Con-zaterdag de dag geweest waarop Warner en Marvel hun grote evenementen organiseren.