Zesde seizoen voor Community

Community, de NBC-sitcom van Dan Harmon die het vijf seizoenen lang moeilijk had met het voortbestaan en onlangs niet vernieuwd werd voor een zesde seizoen, keert toch terug. De serie is opgepikt door video-streamingsite Yahoo Screen voor een nieuw seizoen van dertien afleveringen.

De serie, die in Nederland wordt uitgezonden door Comedy Central, begon in september 2009 en werd al snel populair onder een select publiek door de eigen stijl van humor en de vele verwijzingen naar popcultuur. Door lage kijkcijfers had de show het echter elk seizoen moeilijk om verlengd te worden, totdat dat na het vijfde seizoen uiteindelijk niet gebeurde: in mei gaf NBC aan geen interesse te hebben in een zesde seizoen.

Fans en hoopvolle critici zagen echter de deur nog niet sluiten toen producent Sony aangaf een nieuw thuis voor de zender te willen zoeken: de contracten met de cast liepen tot en met 30 juni en totdat dat voorbij was was de show nog in leven, letterlijk en figuurlijk. Op die laatste dag werd uiteindelijk bekend dat de comedy is opgepikt door Yahoo, die de nieuwe afleveringen beschikbaar zal maken op de Screen-website, een gratis videosite die is ondersteund met advertenties.

Joel McHale, die in de serie de rol van Jeff Winger speelt, reageert in Variety: "De geruchten van onze annulering zijn sterk overdreven (Mark Twain). #SixSeasonsAndaMovie is echt. Bedankt Sony. Bedankt Yahoo. Bedankt Dan Harmon. En bedankt aan de grootste fucking fans in de geschiedenis van de mensheid. Het is het internet, we kunnen hier vloeken."

De #SixSeasonsAndaMovie hashtag wordt al jaren gebruikt door fans om support voor de show te tonen. Nu het zesde seizoen bereikt is wordt het wellicht hoog tijd voor die film. Het is niet bekend wanneer de nieuwe afleveringen te zien zullen zijn.

Community title card