'Critici snappen Transformers niet'

Critici van Transformers: Age of Extinction snappen dat soort grote publieksfilms gewoon niet. Dat zegt producent Lorenzo di Bonaventura tegen MTV. "Het is elke keer hetzelfde liedje. Ze verwachten steeds een film als van Martin Scorsese in de jaren zeventig en dat is dit natuurlijk niet."

Op enkele toonaangevende sites zijn de becijferingen niet mals. Zo geeft Rotten Tomatoes, waar veel filmcritici hun bevindingen publiceren, de film een cijfer van 17 procent. Aan de andere kant weet het publiek de grootse spektakelfilm te vinden. Terwijl de vierde Transformers-film nog niet eens overal draait, is de wereldopbrengst al ruim driehonderd miljoen dollar. De film draait sinds donderdag in de Nederlandse bioscopen.

"Die zure critici durven volgens mij ook niet te genieten", gaat Di Bonaventura verder. "Kom op jongens, we hebben het hier over een film met reusachtige robots."

"Daarnaast deugt de huidige manier van films keuren lang niet altijd", gaat Di Bonaventura verder. "Als je alleen maar een duimpje omhoog of omlaag kunt geven, komt bijna geen enkele film er goed vanaf."

Als belangrijkste tip denkt Di Bonaventura dat critici de film moeten kijken met publiek in de zaal. "Dan zouden ze zien wat goed valt bij het publiek, welke grappen werken en voor wie we die film nu werkelijk hebben gemaakt."

FOK!film heeft uiteraard ook een review van deze film; je vindt hem hier!