'Michiel Huisman nieuwe gezicht Chanel'

Michiel Huisman heeft een contract bij Chanel. De 32-jarige Game of Thrones-acteur, die momenteel in de Verenigde Staten furore maakt, wordt het nieuwe gezicht van het parfum Chanel No. 5 en treedt daarmee in de voetsporen van Brad Pitt. Dat meldt modetijdschrift Elle woensdag.

Het Braziliaanse topmodel Gisele Bündchen was eerder al bevestigd als het vrouwelijke model van het legendarische parfum. De twee werden eerder dit jaar samen gefotografeerd op een set in New York. Daar werd waarschijnlijk de nieuwe commercial van Chanel opgenomen.

Chanel kan de berichten over de modellenklus van Huisman nog niet bevestigen. De nieuwe reclamecampagne rondom Chanel No. 5 is vanaf september te zien. De spot wordt geregisseerd door Baz Luhrmann, die films als Moulin Rouge! en The Great Gatsby maakte en verantwoordelijk was voor de commercial van het parfum met Nicole Kidman in de hoofdrol. Voor het filmpje van drie minuten trok Chanel in 2004 ruim veertig miljoen dollar uit de kast.

Brad Pitt was in 2012 de eerste man die poseerde voor Chanel No. 5. Eerder prezen sterren als Audrey Tatou en Catherine Deneuve het beroemde luchtje aan.

Update 18:15 uur 'Chanel baalt van uitlekken rol Michiel Huisman'
Het Franse modehuis Chanel baalt dat vroegtijdig bekend is geworden dat Michiel Huisman te zien is in de nieuwe reclamecampagne van parfum Chanel No. 5. "Ze wilden het nieuws eigenlijk nog tot september vasthouden", zegt de manager van Huisman tegen Novum Nieuws.

Geruchten dat de 32-jarige Huisman naast Gisele Bündchen te zien is in de nieuwe campagne werden woensdag bevestigd. Eind mei doken foto's op waarop de Nederlandse acteur en het Braziliaanse model te zien zijn op de set van het spotje. "Je kunt er niet omheen als er een foto circuleert", redeneert Huismans manager.

Toch ligt nog niet alles op straat. "Michiel is inderdaad te zien in de campagne met Gisele, maar ik kan nog niet zeggen wat zijn aandeel is. Ook hij mag er nog geen uitspraken over doen." Het Franse modehuis laat zelf nog niets los over de commercial. De nieuwe spot voor Chanel No. 5, die wordt geregisseerd door Baz Luhrmann, is vanaf september te zien.