Opnames Michiel de Ruyter in problemen na vliegramp

De opnames van de film Michiel de Ruyter gaan mogelijk later volgende week niet door. Vrijdag en zaterdag stonden scènes gepland op het Binnenhof en in de Ridderzaal, maar de Rijksvoorlichtingsdienst heeft verzocht de opnames af te blazen vanwege de vliegramp, bevestigt een woordvoerder van de filmproducent. De RVD verwacht dat daar de komende week activiteiten plaatsvinden vanwege de crash in Oekraïne waarbij donderdag alle inzittenden, waaronder 193 Nederlanders, om het leven kwamen.

De producent hoopt dat er een oplossing kan worden gevonden omdat het niet mogelijk is om de opnamedagen te verplaatsen. "Misschien dat we uren in kunnen korten of dat scènes helemaal geschrapt worden. Een andere locatie is uitgesloten omdat het echt daar moet worden geschoten. We zijn stevig aan het onderhandelen."

Hoewel de crew van Michiel de Ruyter, waarin Frank Lammers en Barry Atsma rollen spelen, baalt van de veranderingen, is er begrip voor het besluit. "Natuurlijk, er zijn geen woorden voor wat er is gebeurd. Maar dit is voor ons heel dubbel. Het is begrijpelijk dat de RVD wil anticiperen op bijeenkomsten op het Binnenhof, maar ik heb begrepen dat daar vooralsnog geen sprake van is. We blijven met elkaar onderhandelen en vinden hopelijk een oplossing, want het zijn cruciale scènes."