Whishaw vervangt Firth als stem Paddington

Ben Whishaw, vooral bekend als wapenmeester Q in de Bondfilm Skyfall, gaat de stem van Beertje Paddington inspreken. Hij neemt hiermee de plaats in van Colin Firth, die eerder voor de stemmenrol in de film Paddington tekende. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Vorige maand werd bekend dat Firth uit de film was gestapt. Zijn stem werd na vele audities toch net niet geschikt bevonden.

Paddington, een teddybeer met blauwe regenjas en rode hoed en kaplaarzen, is het hoofdpersonage uit de wereldberoemde kinderboeken van Michael Bond. Het eerste verscheen in 1958 en uiteindelijk werden de boeken in meer dan dertig talen vertaald. Paddington groeide op in de Peruaanse hoofdstad Lima maar besloot als verstekeling op een boot naar Londen te vertrekken. Hij zat uren op Paddington Station, waaraan hij zijn naam dankt, voordat hij werd meegenomen door de familie Brown. Paddington is dol op sandwiches met marmelade en spreekt altijd bedeesd en beleefd.

De film wordt een combinatie van liveaction en computeranimaties. Ook Nicole Kidman, Jim Broadbent, Peter Capaldi en Sally Hawkins spelen rollen in de film. Zij zijn wel in levenden lijve te zien. De gaat in Londen in wereldpremière op 28 november, op 10 december volgt de Nederlandse bioscoopgang.


Whishaw vervangt Firth als stem Paddington (Foto: Novum)