Spiderman-sequels krijgen nieuwe releasedatums

Sony was zo enthousiast met hun nieuwe Spiderman-franchise. Na de, volgens eigen zeggen, geslaagde reboot The Amazing Spiderman volgende deeltje 2 afgelopen april. In de tussentijd had Sony een hele franchise á la Marvel uitgedokterd.

In TASM2 zouden de Sinister Six worden geïntroduceerd, om ze in deel 3 verder ten tonele te laten verschijnen. Deel 3 zou in 2016 verschijnen, en een vierde film zou dan in 2018 de bioscoopzalen kunnen bestormen. Verder werd er gesproken over een spin-off voor The Sinister Six en mogelijk zelfs Venom. Maar toen kwam TASM2 in de bioscopen.

De opbrengsten vielen tegen. Ze waren niet slecht, maar er werd minder opgehaald dan ten tijde van het eerste deel. Een instortende franchise. Hoe los je dit op? Daar is nog geen antwoord op, maar er is al wel flink met het releaseschema gehusseld. Op een derde Spiderman-film moeten we namelijk nog even wachten. De releasedatum is verzet naar 2018! Dat betekent vier jaar voor we weer Andrew Garfield als Peter Parker op het witte doek zullen zien. The Sinister Six staat wonderlijk nog steeds op de planning, en wel voor een release op 11 november 2016. Over slimme planning gesproken: een week later komt het eerste deel van de Harry Potter-spinoff Fantastic Beasts and Where To Find Them, dus de concurrentie is moordend. 

Wat denken jullie? Is deze nieuwe Spiderman-franchise op sterven na dood? Of heeft Sony nog een kans?

Spiderman dood?
Zullen we Spiderman binnenkort niet meer op het witte doek zien?