Jamie Foxx speelt Mike Tyson in biografische film

Jamie Foxx gaat Mike Tyson spelen in een biografische film over de voormalig orenbijter profbokser. Niemand minder dan Raging Bull-regisseur Martin Scorsese neemt de regie op zich, heeft Tyson gezegd tegen de Britse boulevardkrant Daily Mirror.

"Jamie en ik zijn in gesprek, en we gaan het doen", zegt Tyson onomwonden. "Binnen anderhalf jaar gaan we beginnen." Volgens de krant heeft Foxx Tyson al benaderd om hem te helpen trainen voor de rol.

De inmiddels 48-jarige Tyson was destijds met zijn 20 jaar de jongste kampioen zwaargewicht ooit. De 46-jarige Foxx gaat de rol spelen met veel gezichtsprotheses en nabewerking op de computer, vertelt Tyson.

"Ze hebben nu een computerprogramma waarmee dat kan", zegt de getatoeëerde spierbundel. "Jamie is bijna mijn leeftijd, dus het zou zonder dat programma onmogelijk zijn."

De oud-bokser denkt dat hij de film te zijner tijd het best in zijn eentje thuis kan kijken. Niet omdat hij zichzelf niet in bedwang kan houden, maar omdat hij bang is voor vijandige reacties van anderen. "Dan vinden ze mij vast een klootzak."

Het is niet de eerste beroemdheid die Foxx speelt. Eind 2004 was hij te zien als zanger en pianist Ray Charles in de biografische film Ray. De twee repeteerden maanden samen aan de muziek en zang. Charles heeft de film nooit kunnen zien, want hij overleed in juni van dat jaar.