Jiskefet-ster is 'belazerd en blut'

Michiel Romeyn, die samen met Kees Prins en Herman Koch het succesvolle trio Jiskefet vormde, zit op zwart zaad. De komedianten zijn volgens hem belazerd door foute types met wie ze zich inlieten voor de reunie-musical in de Heineken Music Hall.

Dat was Goeiesmorgens, de Musical uit 2011, waarmee een omzet van meer dan drie miljoen euro werd gedraaid en de heren vervolgens met een schamele veertigduizend de man werden afgescheept. "Drie jaar lang hebben we geprocedeerd", zegt Romeyn in de Nieuwe Revu. "Daar zijn we enorm mee het schip ingegaan. Ach, man."

De louche zaakbehartigers zouden in de bewuste rechtszaak weliswaar op de meeste punten zijn veroordeeld, maar 'van een kale kip kun je niet plukken', aldus de voormalige Jiskefetter. Des te zuurder is het volgens hem dat het vooral Herman Koch voor de wind gaat. "Godverdomme, sta ik zonder benzine", moppert Romeyn dan wel eens.

Romeyn verwierf na de Jiskefet-jaren opnieuw bekendheid als de knorrige Sinterklaas in de film Alles is Liefde. Nu verhuurt hij de bovenverdieping van zijn huis om rond te komen en klust hij her en der wat bij. Ook heeft hij zijn oude vak van beeldende kunst weer opgepakt. "Maar zwervers in speelfilms spelen, daar heb ik geen zin meer in."