Daniel Radcliffe soms moe van J.K. Rowling

Daniel Radcliffe wordt soms een beetje moe van J.K. Rowling. De acteur probeert al jaren los te komen van het imago van Potter-acteur terwijl Rowling juist boeken blijft schrijven over de tovenaarsleerling. "Elke keer als zo'n boek wordt aangekondigd, weet ik alweer dat ik duizend vragen krijg over of ik de hoofdrol ga spelen in de verfilming", zegt Radcliffe.

"Dan denk ik 'ah bedankt Jo, daar mag ik weer vragen over gaan beantwoorden'", gaat de 25-jarige Brit verder. Rowling zette onlangs een nieuw verhaal over Potter online waarin hij 34 is, een leeftijd waarop lezers hem nog nooit hebben meegemaakt.

"Jo kan er niets aan doen", weet Radcliffe. "Ze heeft het personage tien jaar ouder gemaakt dan ik nu ben en nog steeds vraagt iedereen of ik hem ga spelen. Maar hij is tien jaar ouder, dus het lijkt me op het moment niet eens hypothetisch. Ik zeg nooit nooit, dat zou dom zijn, maar ik zou me toch stevig achter mijn oor krabben voordat ik hier ja tegen zou zeggen."

Radcliffe kan zich de komende tijd in elk geval verheugen op een paar niet Potter-gerelateerde films. Zo verschijnt volgende maand zijn romantische relaas What If in de Nederlandse bioscopen, over een onbeantwoorde liefde. In november verschijnt het fantasydrama Horns, waarin Radcliffe een man speelt die wakker wordt en merkt dat er hoorns uit zijn hoofd groeien.