Sterren nemen afscheid van 'unieke' Lauren Bacall

Via social media staan sterren en masse stil bij het overlijden van Lauren Bacall. De actrice, die dinsdag op 89-jarige leeftijd stierf, wordt herinnerd als Hollywoodlegende. "Ik kreeg de ongelooflijke mogelijkheid met Lauran Bacall te werken in de film Diamonds. Ze was uniek", twitterde Jenny McCarthy.

Ook acteur Jesse Tyler Ferguson en talkshowhost Larry King halen herinneringen aan een treffen met Bacall op. "Het was een eer je te ontmoeten", schreef Ferguson. Volgens de acteur had Bacall 'echt klasse' en zal ze worden gemist. "Ik heb haar een paar keer geïnterviewd en we hebben ooit een special gemaakt in het Kennedy Center", twitterde King. "Rust in vrede."

Stephen Merchant haalt net als vele andere twitteraars het overlijden van Robin Williams aan. "Nog een filmicoon dat gaat", schreef de Britse regisseur, acteur en schrijver. Williams maakte maandag op 63-jarige leeftijd een einde aan zijn leven.

De Britse regisseur, scenarist en producer Edgar Wright bewijst Bacall de laatste eer met een van haar meest memorabele filmcitaten. "Je weet toch wel hoe je moet fluiten Steve? Je doet gewoon je lippen bij elkaar en blaast", citeert Wright uit Bacalls debuutfilm To Have and Have Not uit 1944. De scène, waarin Bacall tegenspeler Humphrey Bogart toespreekt, vestigde in een klap haar reputatie als zwoele seksbom.

Ook Lost-acteur Jorge Garcia refereert aan het beroemde fragment. "Lauren Bacall, bedankt dat je ons allemaal hebt leren fluiten."