Film over Brittany Murphy op Amerikaanse tv

Het levensverhaal van Brittany Murphy wordt verfilmd. De actrice, die vijf jaar geleden op 32-jarige leeftijd overleed, wordt gespeeld door Amanda Fuller. De film verschijnt op 6 september op de Amerikaanse zender Lifetime, laat entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter weten.

De film toont hoe de jonge Brittany door haar moeder Sharon, gespeeld door Twin Peaks-actrice Sherylin Fenn, wordt klaargestoomd om een ster te worden. Na enkele rolletjes in series als Murphy Brown, Kids Incorporated en Frasier, brak ze door met haar rol in de film Clueless uit 1995. Ook besteedt de tv-film aandacht aan de perikelen van het leven in Hollywood voor de onzekere Murphy.

Rond haar dood bestaan nog altijd grote onzekerheden. De lijkschouwing toonde aan dat Murphy was gestorven aan een longontsteking, met als onderliggende factoren een ijzertekort en medicijnvergiftiging. Vijf maanden later stierf haar man, Simon Monjack, door nagenoeg dezelfde oorzaken.

In januari 2012 eiste Murphy's vader Angelo Bertolotti enkele haarmonsters van zijn dochter op omdat hij zelf een toxicologisch onderzoek wilde laten uitvoeren. Hij liet toen al vallen dat hij moeder Sharon, van wie hij was gescheiden, verdacht van dubbele moord. In november beweerde hij inderdaad dat zijn dochter is vergiftigd, wat Sharon afdeed als een lastercampagne.

Sharon Murphy heeft laten weten nooit door Lifetime te zijn benaderd voor deze film. Ze heeft dan ook geen medewerking verleend aan de makers.

Submitter:  Bron: Novum