Godzilla 2 laat tot 2018 op zich wachten

Fans van Godzilla moeten nog vier jaar op een houtje bijten. Het vervolg verschijnt pas in juni 2018, schrijft de Amerikaanse krant Los Angeles Times op basis van een verklaring van producent Warner Bros. Gareth Edwards kruipt weer in de regisseursstoel.

Dat is ook meteen de reden dat Godzilla 2 zo lang op zich laat wachten. Edwards heeft eerst namelijk nog een klus aan een nog titelloze Star Wars-film, een van de spin-offs van de filmreeks waarbij J.J. Abrams nu aan het roer staat. Die film staat gepland voor 2016.

Godzilla, de tweede Amerikaanse productie na die van Roland Emmerich uit 1998, richtte zich nu eens niet alleen op wat het gigantische monster aan schade aanrichtte in de Verenigde Staten. Ook Japan, de bakermat van het gigantische reptiel, was het decor van de film.

Daar bleek het Amerikaanse publiek geen enkel probleem mee te hebben. Godzilla sloot het openingsweekend in mei in de VS af met 93,2 miljoen dollar, het op een na beste van het jaar tot dan toe. Wereldwijd werd ruim een half miljard dollar opgehaald.