Debbie Reynolds krijgt SAG Award voor oeuvre

Debbie Reynolds wordt bekroond door haar collega's met een SAG Life Time Achievement Award. De Amerikaanse actrice krijgt de prijs voor haar carrière op Broadway, het witte doek, op televisie en als zangeres. Dat heeft acteursvakbond Screen Actors Guild bekendgemaakt. Ze krijgt de oeuvreprijs tijdens de uitreiking van de SAG Awards op 25 januari.

De 82-jarige Reynolds zit al 66 jaar in het vak. Ze werd geboren in Texas en werd op haar zestiende ontdekt door filmbonzen tijdens een missverkiezing. Ze maakte haar debuut in 1950 met de muziekfilm The Daughter of Rosie O'Grady en was twee jaar later te zien in de kaskraker Singin' in the Rain. In de jaren zeventig had ze haar eigen komedieserie The Debbie Reynolds Show.

Reynolds versleet drie echtgenoten en heeft twee kinderen. Haar dochter Carrie Fischer, bekend als Princess Leia uit Star Wars, beschreef de relatie met haar moeder in het semi-autobiografische boek Postcards From the Edge, dat werd verfilmd met Meryl Streep en Shirley Maclaine in de hoofdrollen.