Angelina Jolie en Brad Pitt getrouwd

Angelina Jolie en Brad Pitt hebben elkaar zaterdag eeuwige trouw beloofd. De ceremonie vond plaats in Frankrijk op hun landgoed Miraval, laat een woordvoerder van het Hollywoodkoppel donderdag weten. De trouwerij werd gehouden in het diepste geheim en alleen door vrienden en familie bijgewoond.

De 39-jarige actrice en de 50-jarige acteur leerden elkaar kennen op de set van Mr. & Mrs. Smith uit 2005. De twee zijn sinds 2012 verloofd en hebben zes kinderen. Ze hebben twee zoons en een dochter geadopteerd en kregen drie biologische kinderen: twee dochters en een zoon.

Beiden zijn al eerder getrouwd geweest. Jolie trad in 1996 in het huwelijk met de Britse acteur Jonny Lee Miller. Ze hielden het anderhalf jaar vol. Van 2000 tot en met 2003 was ze getrouwd met acteur Billy Bob Thornton. Pitt was eerder getrouwd met Jennifer Aniston. De twee gaven elkaar in 2000 het jawoord. Naar verluidt was Jolie de reden van de breuk die in 2005 plaatsvond.

De acteur en de actrice verklaarden eerder te willen wachten met een bruiloft totdat homokoppels dezelfde rechten zouden hebben als heterokoppels. Onder druk van hun kinderen zagen ze daar echter vanaf.


Angelina Jolie en Brad Pitt getrouwd (Foto: Novum)