Lars von Trier komt met nieuwe tv-serie

Lars von Trier gaat weer voor de televisie aan de slag. De Engels gesproken The House That Jack Built moet een heuse topcast gaan krijgen, zei Von Triers producent Louise Vesth tijdens het filmfestival van Venetië, schrijven diverse Amerikaanse media.

"Lars heeft een fantastisch idee, maar daar kan ik u nog niets over vertellen", liet Vesth weten. "Van wat ik erover heb gehoord, is het iets dat u nog nooit heeft gezien en ook nooit weer zult zien." De serie moet in 2016 te zien zijn.

Von Trier, het Deense enfant terrible van de filmwereld, gaf wel voor het eerst sinds jaren acte de présence op een festival. Of eigenlijk niet echt, want hij was alleen te zien via een liveverbinding op een strategisch geplaatste laptop. In 2011 werd hij nog weggestuurd van het filmfestival in Cannes wegens opmerkingen over Adolf Hitler.

Von Trier heeft al eerder een spraakmakende tv-serie afgeleverd. In de jaren negentig regisseerde hij de absurdistische Deense miniserie The Kingdom, over een hypermodern Deens ziekenhuis waar elke nacht onverklaarbare gebeurtenissen plaatsvinden.


Lars von Trier komt met nieuwe tv-serie (Foto: Novum)