'André Hazes-film niet te vergelijken met musical'

Mensen die bang zijn dat de André Hazes-film Bloed, Zweet & Tranen erg lijkt op de musical Hij Gelooft in Mij hoeven niet te vrezen. Volgens Hadewych Minis, die een van de hoofdrollen speelt in de film, is de biopic 'heel anders' dan de musical. Dat zegt de actrice dinsdagavond in RTL Boulevard.

"In de film gaat het ook over zijn moeilijke jeugd met zijn heftige vader. Dat is tot nu toe, in de documentaire en musical, helemaal niet belicht." Minis is erg te spreken over de film, die volgend voorjaar in de bioscoop moet verschijnen. "We hebben twee weken gedraaid en soms kijken we naar elkaar met een blik van: we zijn echt iets heel anders aan het maken."

De actrice kruipt voor de film in de huid van Hazes' vrouw Rachel. Een rol die ze ook al speelde in Hij Gelooft in Mij. "Het is een rol die me aan het hart is gaan liggen", zegt Minis. "Heel mooi om haar verhaal te vertellen." Martijn Fischer, die zowel in de musical als in de film te zien is als Hazes, krijgt geen genoeg van de volkszanger. "Ik ben van die man gaan houden op mijn eigen manier."


'André Hazes-film niet te vergelijken met musical' (Foto: Novum)