'Brangelina slijt trouwfoto's voor twee miljoen'

Brad Pitt en Angelina Jolie hebben de foto's van hun trouwerij voor twee miljoen dollar, zo'n anderhalf miljoen euro, verkocht aan de Amerikaanse bladen People en Hello! Dat zeggen ingewijden tegen de Amerikaanse krant New York Daily News. Het stel trouwde op 23 augustus in het geheim op hun landgoed in Frankrijk.

De twee bladen hebben naar verluidt hun krachten gebundeld om de twee miljoen op te kunnen hoesten. Dat bedrag is echter bij lange na niet het hoogste dat Pitt en Jolie ooit voor privéfoto's opstreken. Zo verkocht het stel in 2006 de eerste babyfoto's van dochter Shiloh voor zes miljoen dollar. Het recordbedrag tot nu toe, veertien miljoen dollar, werd twee jaar later opgehaald met babyfoto's van hun tweeling Vivienne en Knox.

De opbrengst van de foto's van de tweeling ging naar een goed doel. Waar de twee miljoen van de trouwfoto's naartoe gaat is nog onbekend. Het is onwaarschijnlijk dat het stel dat nodig heeft om het huwelijk te bekostigen. Naar verluidt waren maar twintig mensen voor het feest uitgenodigd en bedroegen de kosten enkele tonnen. Het vermogen van het acteurskoppel wordt geschat op 385 miljoen dollar.