Castingnieuws en nieuwe beelden uit Arrow 3

Het is september, en voor fans van Amerikaanse tv-series is dat altijd een bijzondere maand, omdat er dan weer geleidelijk een aantal series aan een nieuw seizoen gaan beginnen, of aan hun eerste seizoen. Sommige series hervatten ietsje later, zoals het DC Comics-serieduo The Flash en Arrow. Deze series zijn te zien vanaf de week van 6 oktober. Voor het derde seizoen van Arrow is deze week een reeks nieuwtjes verschenen, waaronder de casting van Batman-villain Ra's al Ghul.

Eerder deze maand liet Liam Neeson, die Ra's al Ghul speelde in Christopher Nolans Dark Knight-trilogie, weten er wel voor open te staan om de rol opnieuw te spelen in Arrow. De verschijning van het personage werd in juli bekend, toen een teaser trailer voor de serie al een shot van de schurk toonde. In het vorige seizoen werden kijkers al geïntroduceerd aan Nyssa al Ghul, één van de dochters van Ra's, en de League of Assassins, waar Al Ghul de leider van is, kwam ook al meerdere malen ter sprake.

Comic Book Resources meldde deze week dat het Arrow-team heeft bekendgemaakt wie de rol van de eeuwenoude Al Ghul zal spelen. Neeson heeft pech: de rol zal worden ingevuld door Matt Nable, die vorig jaar nog te zien was als Boss Johns in Riddick. Ra's zal te zien zijn in de vierde aflevering, toevallig ook de vijftigste Arrow-aflevering in totaal.

Van sidekick Roy Harper, gespeeld door Colton Haynes, was al bekend dat zijn rol meer richting die van een eigen gekostumeerde held zou gaan. DC Comics heeft deze week de eerste still uit Arrow getoond, waarin Oliver en Roy, samen in kostuum, te zien zijn. Roys codenaam is Arsenal, de naam die hij in 1993 in de comics aannam.

Arrow: Stephen Amell als Green Arrow en Colton Haynes als Arsenal

Tot slot is er een nieuwe trailer voor Arrow 3. De video toont een verscheidenheid aan beelden, maar de meest interessante daarin zijn wellicht de nieuwe gezichten. Zo zal Peter Stormare zijn intrede doen als de nieuwe Count Vertigo, de opvolger van Seth Gabels personage, en keert Brandon Routh, na de man van staal te hebben gespeeld in Superman Returns, terug naar DC Comics in de rol van Ray Palmer, ook bekend als the Atom.

In het nieuwe seizoen van Arrow zullen ook de bestaande personages verder worden uitgediept: zowel Felicity Smoak, gespeeld door Emily Bett Rickards, als Haynes' Roy Harper zullen eigen afleveringen krijgen om meer van hun rollen te tonen. In aflevering 8 van de serie zal er een crossover plaatsvinden met aflevering 8 van The Flash, waarmee de makers van beide series al in een vroeg stadium bevestigen dat deze series samen één wereld vormen; eerder was al bekend dat Stephen Amell een cameo-verschijning maakt in de eerste aflevering van The Flash.

Arrow is vanaf 8 oktober te zien op The CW, een dag na de première van The Flash. Het is nog niet duidelijk wanneer Veronica in Nederland met het derde seizoen zal starten.