TV-serie over Supergirl in ontwikkeling

Na Green Arrow, the Flash, John Constantine en de diverse figuren uit Gotham City zou het nichtje van Superman wel eens het volgende DC-personage kunnen zijn dat haar weg maakt naar het kleine scherm. The Hollywood Reporter meldt dat Warner Bros. Television bezig is een serie te ontwikkelen rondom Supergirl.

De serie wordt ontwikkeld door Greg Berlanti, die ook betrokken is bij Arrow, The Flash en de recente Green Lantern-film en Ali Adler, die met Berlanti werkte aan de superheldenserie No Ordinary Familiy, dat na één seizoen geannuleerd werd. Geoff Johns, schrijver van DC Comics en als Chief Creative Officer betrokken bij alle DC-verfilmingen, werkt ook mee aan de serie.

Supergirl, oftewel Kara Zor-El, verscheen voor het eerst in Action Comics in 1959. Na de eerste paar Superman-films met Christopher Reeve richtte het creatieve team zich op een Supergirl-film in 1984, waarin de heldin werd vertolkt door Helen Slater, maar de film was geen succes. In de tv-serie Smallville was de volgende verschijning, toen Laura Vandervoort het nichtje van Tom Wellings Clark Kent speelde.

Supergirl (New 52)

De verwachting is dat Warner Bros. binnenkort langs de Amerikaanse omroepen gaat om te zien wie er interesse heeft. De serie, die niet de titel 'Supergirl' zou gaan dragen, zou zich kunnen baseren op de recente reboot van het personage, die in 2011 plaatsvond. Deze verhaallijn richtte zich meer op het 'vis uit het water'-aspect van de jonge Kryptoniaanse die haar familie is verloren, en minder op het superheldenaspect.