Nieuwe foto's uit The Walking Dead

Over iets meer dan een maand begint het vijfde seizoen van zombieserie The Walking Dead. Om het nieuwe seizoen te promoten heeft de Amerikaanse kabelzender AMC een reeks foto's vrijgegeven.

De foto's zijn erg generiek; ze geven geen verhaalelementen weg. Wel tonen ze personages in situaties die niet exact overeenkomen met hoe ze het laatst te zien waren in de finale van het vorige seizoen, maar dat mag geen spoiler heten.

The Walking Dead 5: Michael Cudlitz

The Walking Dead 5: Steven Yeun en Norman Reedus

The Walking Dead 5: Andrew Lincoln

The Walking Dead 5: Melissa McBride

The Walking Dead 5: Norman Reedus

The Walking Dead 5: Chad Coleman en Sonequa Martin-Green

The Walking Dead 5: Melissa McBride

The Walking Dead 5: Melissa McBride en Norman Reedus

The Walking Dead 5: Andrew Lincoln en Norman Reedus

The Walking Dead 5: Chad Coleman

The Walking Dead 5: Lauren Cohan

The Walking Dead 5: Stephen Yeun

Meer foto's zijn te zien op de Walking Dead-programmapagina, waar ze ook klikbaar zijn voor een grotere versie.

AMC is inmiddels ook concreet van plan de wereld van The Walking Dead uit te gaan breiden met een spinoff-serie, volgens Deadline. De nieuwe serie zal zich richten op wat er elders in de wereld aan de hand is, zonder zich gebonden te voelen aan de verhaallijn van de comics of The Walking Dead

"Er zijn veel ongeziene hoeken in het Walking Dead-universum. Het is erg spannend om een licht te kunnen schijnen in die donkere hoeken om te zien wat daar gebeurt," licht Walking Dead-bedenker en producer Robert Kirkman toe. Kirkman, samen met Gale Anne Hurd en David Alpert, zal betrokken blijven bij The Walking Dead terwijl ze ook de spinoff op posten zetten. De verwachting is dat een pilot wordt opgenomen in de laatste maanden van dit jaar.

The Walking Dead keert op 12 oktober terug op de Amerikaanse televisie en is direct de volgende dag in Nederland te zien bij FOX.