Oaissa, van der Meer, Pollemans en Locadia breken door als "De Masters"

Wie heeft zich nooit voorgenomen door te breken en beroemd te worden? En hoe hard ga je daar nog voor als je de 30 voorbij bent? Nou, Mimoun Oaissa, Ruben van der Meer, Guido Pollemans en Olivier Locadia (Willie Wartaal) keihard in de komedie De Masters, waarvan de opnames deze maand van start gaan.

In deze hilarische film gaan twee vrienden op zoek naar hun jeugdvrienden waarmee ze ooit de rapgroep De Masters vormden. Succes bleef uit en ze zijn allemaal in een burgerlijk bestaan verzand. Tot voor één van hen de maat vol is en de mannen besluiten nog één allerlaatstegooi naar roem te doen. Mimoun Oaissa bedacht het idee en schreef het scenario samen met Ruud Schuurman (Draadstaal, Verliefd op Ibiza) die ook de regie op zich neemt in deze film van producent Tom de Mol (Moordwijven, Sint Quiz).

Mimoun Oaissa speelt de hoofdrol van Aziz, een gescheiden man die zijn suffe fabrieksbaantje graag alsnog wil inruilen voor een rapcarrière. Ruben van de Meer speelt zijn gokverslaafde collega Marco die, toen ze jongens waren, ook lid was van De Masters. Maar ze kunnen niet zonder de hulp van inmiddels nogalparanoïde pizzabezorger Lloyd, een rol van Olivier Locadia. En de onzekere burgerman Donny,die zwaar onder de plak zit bij zijn dominante vrouw en gespeeld wordt door Guido Pollemans.

De Masters gaat over Aziz, die al jarenlang er van droomt om het te maken als rapper. Maar in werkelijkheid zit hij vast in een slecht betaald baantje. Als zelfs zijn zoontje niet meer in hem gelooft en zijn ex hem de voogdij dreigt te ontnemen, is het alles of niets. Hij moet zijn zoontje, zijn omgeving en vooral zichzelf bewijzen dat hij geen mislukkeling is. Hij overtuigt zijn jeugdvrienden met wie hij vroeger de rapcrew De Masters vormde om nog één keer voor hun jeugddroom te gaan. En daarvoor gaan ze in deze komedie over dromen, muziek en vriendschap ver. Heel ver.