Veel sterren bij uitvaart Joan Rivers

Joan Rivers heeft de uitvaart gekregen die ze graag wilde. Sterren als Whoopi Goldberg, Barbara Walters en Diane Sawyer bewezen zondag in New York de laatste eer aan de donderdag overleden comédienne. Rivers schreef in haar boek I Hate Everyone... Starting with Me uit 2012 dat ze graag een grote Hollywood-begrafenis wilde.

Ook Kelly Osbourne, Sarah Jessica Parker en Kathy Griffin woonden de plechtigheid in Temple Emanu-El in Manhattan bij. De uitvaart trok naast veel sterren ook een grote schare fans en pers.

Rivers, van joodse afkomst, stief donderdag op 81-jarige leeftijd nadat ze tijdens een operatie werd getroffen door een hartstilstand. Haar doodsoorzaak is nog altijd niet duidelijk. Ook is onbekend of ze een natuurlijke dood stierf. Naast de gezondheidsdienst van de staat New York is inmiddels ook de lokale politie een onderzoek gestart.

In haar boek stak Rivers volop de draak met een natuurlijke dood. "Het is de grote finale, het derde bedrijf, het laatste nummer. Zorg dat je het goed doet. Als je doodgaat, sterf dan een beetje interessant! Is er iets verschrikkelijkers dan een saaie dood? Ik denk het niet."


Veel sterren bij uitvaart Joan Rivers (Foto: Novum)