Orlando Bloom staat open voor Pirates 5

Orlando Bloom heeft wel oren naar een rol in Pirates of the Caribbean 5: Dead Men Tell No Tales. "Er hebben absoluut gesprekken plaatsgevonden en ik sta er zeker open voor", zei de Britse acteur dit weekend tijdens Oz Comic Con, schrijven diverse media.

De 37-jarige acteur speelde in de eerste drie delen de rol van Will Turner, een jonge knaap die prima met een degen overweg kan maar te naïef is om werkelijk iets van noeste piraten te snappen. In het vierde deel On Stranger Tides, dat in 2011 verscheen, was hij niet te zien omdat de scenaristen een andere verhaallijn hadden ingezet. Toch behoort een terugkeer in het vijfde deel wat Bloom betreft tot de mogelijkheden.

"Een van de belangrijkste redenen om in de eerste drie films mee te spelen was dat ik kon samenwerken met Johnny Depp", zegt Bloom over de acteur die de hoofdrol van Captain Jack Sparrow vertolkt. "Ik was als kind een enorme fan van Johnny en om met hem te kunnen samenwerken was een enorm cadeau."

Het is nog onduidelijk of Bloom zijn zin krijgt, want over het scenario van Pirates of the Caribbean 5: Dead Men Tell No Tales, dat in 2017 verschijnt, is nog niets bekend. De opnames vinden naar verluidt voornamelijk plaats in Australië.