Vader Nicole Kidman verongelukt in Singapore

De vader van Nicole Kidman is verongelukt. Dat meldt Australia Women's Weekly, het tijdschrift waarvoor Dr. Antony Kidman geregeld schreef, vrijdag op zijn website. Kidman was in Singapore om zijn dochter Antonia, de zus van de Australische actrice, en haar gezin te bezoeken. Hij kwam in zijn hotelkamer ten val en stierf enige tijd later.

Verdere details zijn nog niet bekendgemaakt, zo meldt het blad. Dr. Kidmans vrouw, Janelle, was in Sydney toen het ongeval plaatsvond. Nicole Kidman was naar verluidt in Nashville, waar zij woont met haar man, countryzanger Keith Urban, en hun kinderen.

De politie in Singapore heeft laten weten een onderzoek te hebben ingesteld naar de dood van Dr. Kidman, schrijft het Engelstalige nieuwskanaal Channel NewsAsia Singapore. Een dergelijke val met de dood als gevolg geldt in Singapore, net als in de meeste landen met een oorspronkelijk Brits rechtenstelsel, als een onnatuurlijke dood en vergt dus een politieonderzoek.

Antony Kidman was een gerespecteerd psycholoog en hoofd van de psychologische afdeling in het North Shore Hospital in Sydney. Ook had hij uitgebreid onderzoek gedaan naar de psychologische effecten van lichamelijke ziektes, met name borstkanker, en het effect van de huidige maatschappij op de moderne mens.

Dr. Kidman werd in januari geridderd voor zijn bijdrage aan de klinische psychologie. Hij was die maand vijftig jaar getrouwd met Janelle. Nicole was in juni nog met haar vader en haar man te zien op de rode loper van het Swisse Celebrate Life Ball in Melbourne.


Vader Nicole Kidman verongelukt in Singapore (Foto: Novum)