Lammers en Van Huêt in boekverfilming J. Kessels

Frank Lammers en Fedja van Huêt spelen de hoofdrollen in de boekverfilming J. Kessels. Dat heeft distributeur September Film maandag bekendgemaakt. De regie van de verfilming van de gelijknamige roman van P.F. Thomése, die in 2009 verscheen, is in handen van Erik de Bruyn.

De acteurs en de regisseur werkten eerder al samen voor de film Wilde Mossels. Lammers ziet J. Kessels dan ook als een 'hereniging met twee van de grootste talenten van de Nederlandse film'. "Naast talenten zijn het ook goede vrienden. Daarnaast spreekt de rol en het verhaal mij enorm aan", zegt de acteur in een verklaring.

Ook Van Huêt is blij met zijn rol in de boekverfilming. "Het is een eer om weer met beide oude maten te werken. Ik heb er heel veel zin in."

J. Kessels vertelt het verhaal van de roadtrip die schrijver Frans, gespeeld door Van Huêt, maakt met zijn favoriete personage J. Kessels, de rol van Lammers. De film wordt vanaf november opgenomen in Nederland, Vlaanderen en Duitsland en moet volgend najaar in de bioscoop te zien zijn.