George Clooney getrouwd in Venetië

George Clooney is zaterdagavond in Venetië getrouwd met zijn verloofde Amal Alamuddin. Dat heeft een woordvoerder van de Amerikaanse acteur gezegd. Waarschijnlijk is dat het enige officiële bericht dat naar buiten komt.

De 53-jarige Clooney, die lang de meest begeerde vrijgezel van Hollywood was, kwam aan het begin van de avond letterlijk in een huwelijksbootje aan over de Canal Grande bij het luxe hotel Aman. Hij werd gevolgd door een boot vol fotografen. De acteur zwaaide ontspannen naar de camera's. Alamuddin liet zich niet in het openbaar zien.

Het koppel, dat eerder deze week aankwam in Italië, organiseert dit weekeinde meerdere feesten vanwege het huwelijk. Eerder werd gedacht dat de acteur en de advocate, die bijna een jaar samen zijn, elkaar op maandag officieel het jawoord zouden geven.

Bij de ceremonie waren zaterdagavond tal van beroemde vrienden. Zo stonden onder meer Cindy Crawford, Matt Damon en Bill Murray op de gastenlijst.

Clooney en de 36-jarige Alamuddin verloofden zich in april. De acteur was eerder van 1989 tot 1993 getrouwd met actrice Talia Balsam. Voor Alamuddin is het haar eerste huwelijk.