DVD: Valentine's Day

Het is al een weekje geleden dat het Valentijnsdag was, maar liefde kan eigenlijk iedere dag gevierd worden. Liefde is dan ook misschien het meest voorkomende thema in de filmwereld. Zo ook in Valentine's Day, een film met een enorm grote sterrencast. Onder andere Ashton Kutcher, Jessica Biel, Bradley McCooper en Jennifer Garner zijn deel van verschillende liefdesverhalen uit Los Angeles.

In Valentine's Day volgen we verschillende personen allemaal wonend in Los Angeles tijdens Valentijnsdag. Alle personen hebben allemaal een eigen verhaal. De druk van Valentijnsdag is niet voor iedereen positief. Ashton Kutcher speelt de bloemist Reed die zijn vriendin Morley (Jessica Alba) ten huwelijk vraagt, maar het gaat niet helemaal zoals verwacht. Harrison (Patrick Dempsey) heeft een affaire met Julia (Jennifer Garner), terwijl hij getrouwd is met Pamela (Shirley McLaine). Liz (Anne Hatheway) date met Jason (Topher Grace), maar zij heeft een nogal aparte hobby. Grace (Emma Roberts) overweegt om voor de eerste keer seks te hebben met Alex (Carter Jenkins), maar ook dit gaat anders dan verwacht. Je zou dus denken: genoeg verhalen om een leuke film van te maken.

In praktijk is dit anders. De verhalen verschillen allemaal van elkaar en hebben ook weinig met elkaar te maken. Doordat ze weinig overlappen en het tempo vrij hoog ligt, raak je al snel in de war wie nou bij wie hoort. Ook het verloop van de verhalen is niet echt aantrekkelijk. In bijna elk verhaal gaat het eerst goed, dan even fout, maar dan komt er een zeer zoete scène, waarin alles uiteraard weer goed is. De zoetheid straalt van elke minuut van de film af. Daar moet je uiteraard wel tegen kunnen, maar Valentine's Day is zo zoet dat je hoopt op een moment dat het fout gaat.

Door de zoete scènes gaat het realisme ook achteruit. Alle gebeurtenissen zijn iets te toevallig om echt te gebeuren. De film mist ook wat humor en ondanks dat het wel geprobeerd wordt, is er weinig grappigs aan. Daarnaast is het erg jammer dat zangeres Taylor Swift probeert te acteren en ze vooral irritatie opwekt. Hoogstwaarschijnlijk ging het de makers ook niet echt om het verhaal (beter gezegd: de verhalen), maar om de bekende gezichten en hoopten ze dat ze daarmee gingen scoren.

Conclusie

Valentine's Day is een zeer matige film geworden, waarbij duidelijk gefocust is op de sterrencast in plaats van de kwaliteit van het verhaal. De verhaallijnen wisselen te snel, zodat je al snel de draad kwijt bent. Ook het verloop van de verhalen zijn niet geweldig. Vrijwel alle verhalen volgen dezelfde bekende weg, zodat je al snel weet hoe het afloopt. Deze matige kloon van Love Actually (en Alles is Liefde) kun je maar beter snel wegleggen, tenzij je houdt van zeer zoete scènes en voorspelbare verhalen.


Extra's

- Exclusieve sneak peak van Sex and the City 2
Wat? Een sneak peak van Sex and the City 2? Klopt, SatC 2 is vorig jaar al in de bioscoop verschenen, dus deze sneak peak is een beetje overbodig. 

- Verwijderde scènes
Ook op de dvd staan 21 minuten aan verwijderde stukjes toegelicht door regisseur Garry Marshall. Van sommige gedeelten is het jammer dat ze uit de film zijn gehaald, omdat deze wel grappig zijn. Helaas zijn ze nogal kort en is de toelichting meestal langer dan de verwijderde scène zelf.