Puss in Boots

Bioscoop • 07-12-2011 @ 09:03 •   dm Peter Breuls
print 

De Gelaarsde Kat is een knus, ouderwets, Europees sprookje over, op z'n simpelst, een kat die laarzen draagt. Leuk dat daar eens een film over wordt gemaakt, denkt de onwetende sprookjeskenner. Filmliefhebbers en iedereen die de laatste tien jaar wel eens naar de bioscoop is geweest kennen 'm echter als de door Antonio Banderas stemgegeven Zorro-wannabe uit de Shrek-filmserie.

Puss in Boots: Puss tegen het maanlicht

Puss in Boots, in de Nederlandse versie ook netjes De Gelaarsde Kat geheten, doet dan ook geen pogingen oude sprookjes recht aan te doen en daar een verfilming van te zijn: het is een Shrek-spinoff, wat betekent dat er humor, gekkigheid en vrije referenties naar sprookjes verwacht mag worden.

Met die sprookjes zit het vervolgens wel goed. Puss in Boots combineert karakters en verhalen uit verschillende bronnen in een samenhangend avontuur. Puss is samen met Humpty Dumpty opgegroeid in een weeshuis, maar hun vriendschap heeft een breuk opgelopen. Wanneer ze elkaar opnieuw tegenkomen besluiten ze samen hun jeugddroom te verwezenlijken: het vinden van de magische bonen van Jack, waarmee ze het kasteel in de wolken kunnen bereiken om de gouden eieren van de gans te stelen.

Deze jeugddroom is in de wereld van Puss in Boots natuurlijk keiharde realiteit: er is een Jack met magische bonen, deze bonen groeien uit tot een grote bonenstaak en inderdaad: in de wolken is een kasteel met een gans, en die gans legt gouden eieren. Genoeg materiaal voor een Shrek-achtig avontuur, dus. Besprenkel met grappen, anderhalf uur in de oven, even blazen en je hebt een leuke film.

Puss in Boots: Kitty, Humpty en Puss

Puss in Boots is dan ook geen slechte film. Puss is nog steeds zo leuk als in de Shrek-films, mede door de stem van Banderas en de manier waarop de animators 'm zowel schattig als stoer doen lijken. De ondersteunende cast valt echter wat tegen; Zach Galifianakis speelt Humpty Dumpty als een geanimeerde versie van zichzelf en Salma Hayek is de vrouwelijke tegenspeelster Kitty Softpaws. Beide acteurs doen het prima met het materiaal dat ze is gegeven, maar daarin krijgen ze niet de kans enorm grappig te zijn. Dat is ook het grootste gebrek van de film zelf: er valt te weinig te lachen. De film is prima vermakelijk voor met name de jongere generatie, met een leuk avontuur, een paar sprookjesreferenties en een mooi vormgegeven 3D-animatie, maar de met Shrek bekende filmkijker verwacht grappen en grollen die in Puss in Boots ontbreken.

Door het gebrek aan uitermate hilarische momenten valt Puss in Boots daardoor wat tegen. Het lijkt niet meer dan een simpele spinoff van Shrek te zijn, voortbouwend op de bekendheid van het personage zonder daar echt iets waardevols aan toe te voegen. Wie zich echter voldoende kan vermaken met een leuk verhaaltje over leuke personages, zit wel goed bij Puss in Boots.
7133 views / 14 reacties
thumbnail
OorsprongVerenigde Staten, 2011
RegieChris Miller
GenreAvontuur, Animatie, Komedie, Familie
CastAntonio Banderas, Benno F√ľrmann, Walt Dohrn, Salma Hayek, Zach Galifianakis, Elton
KijkwijzerVanaf 6 jaarGeweldAngst
Waardering    
Aantal stemmen    9
User-waardering    
Aantal stemmen    9
Reacties op dit bericht
14  van 14 reacties op deze pagina. Pagina  1
man Danny (Administrator) 07-12-2011 @ 10:18 fotoboek homepage
userIcon
Ga hier vanmiddag heen met m'n zoontje. De NL versie dan wel. Lijkt mij wel een leuke film in ieder geval.
userIcon
PUZZZ!!! Geweldige film reeks en een geweldige spin-off Of in de bios en anders zeker in HD thuis er van genieten

En voor de mensen die de trailer al hebben gezien:
"I will not be distracted! Oehh, shiny! "
userIcon
heb hem afgelopen week zaterdag gezien. Geweldige film Was nog even zoeken om de engelse versie in de bios te kunnen zien
userIcon
hij draaide anderhalve week geleden al in Imax en mijn dochter vond m geweldig. Dat is voor mij een betere maatstaf dan die van een volwassene dus geef ik m een 8.
man Danny (Administrator) 07-12-2011 @ 17:24 fotoboek homepage
userIcon
Net gezien met m'n zoontje van 7 en het was zeer geslaagd. Leuke film en een aanrader voor mensen met kinderen vanaf idd een jaar of 7.
man Breuls (Administrator) 07-12-2011 @ 19:21 fotoboek homepage
userIcon
Dat verwachtte ik inderdaad wel; kinderen vinden het ongetwijfeld leuk zat.
userIcon
Niet genoeg te lachen? In de bios was het gisteravond lachen geblazen. Vrijwel continu lag de zaal in een deuk..
Dit was dan wel de originele versie, en eigenlijk alleen maar volwassenen in de zaal.
man Noppie2000 (FOK!games crew) 17-12-2011 @ 15:54 fotoboek no homepage
userIcon
Ik vond het echt een hilarisch leuke film Met paar vrienden geweest, ik vond de details en de subtiele grappen ook gewoon geweldig

Ga hem zeker nog eens kijken
userIcon
NL 3D versie gezien vandaag me mijn 8-jarige. Voor kinderen is de NL versie erg geslaagd, ikzelf vond de film een beetje tegenvallen...vooral Humpty is erg irritant af en toe
userIcon
Deze film verdient echt wel wat meer dan een 6,5, vind ik. Vooral Antonio Banderas als Puss is geniaal.
userIcon
ik vond een geweldige film
Zeker een 8 waard Een erg leuke film en zeker voor kinderen
quote:
Op woensdag 7 december 2011 @ 17:24 schreef Danny het volgende:
Net gezien met m'n zoontje van 7 en het was zeer geslaagd. Leuke film en een aanrader voor mensen met kinderen vanaf idd een jaar of 7.
Moet je hem niet downloaden
userIcon
vond hem tegenvallen...
14  van 14 reacties op deze pagina. Pagina  1


Lees ook:

» 02/12 Zelfspot Puss in Boots goed voor Banderas2
» 01/12 Spelende poes in Puss in Boots1
» 21/09 Film: What If3
» 21/09 Film: If I Stay0
Gebruikersnaam 
Wachtwoord
 

Zoek een film

Video's

meest gelezen

Meteen bestellen?