CD: Kings and Queens

Na bekende series als Thunderdome, Masters of Hardcore en Hardcore To The Bone is er weer een nieuw concept met een dubbel-cd: Kings And Queens. Gemixed door Korsakoff & Outblast en Day-Mar & Negative A. Man en vrouw versus man en vrouw. Tijd om eens te luisteren of deze dubbelaar een koninklijk predikaat verdient!

Sommige samples laten een harcorehart wat sneller kloppen. Bijvoorbeeld die van 'Rattlebrain' van Razzle Dazzle Trax. Niet in de orginele versie, maar de Korsakoff Remix. Een prima opgepoetste versie van deze klassieker! Al snel komen we het duo Outblast & Korsakoff met een gezamenlijke productie tegen: 'Hymn Of Syndicate'. Het anthem van het gelijknamige feest, wat evenals het jaren geleden uitgebrachte 'Unleash The Beast' een lekkere melodieuze hardcoreplaat is geworden.  Dat is dan ook de kern van dit eerste schijfje: harde pompende mainstreamkicks met een hoop melodieus geweld. Met af en toe wat ruigers tussendoor, zoals de titeltrack van het nieuwe album van Neophyte, 'Mainiak' of het lichtelijk eentonige 'Rolling Thunder' van Noize Suppressor & Stereotype. Tegen het einde gaat het tempo wat omhoog met platen van onder andere Outblast & Drokz en Rayden. Met een harde kern bestaande uit melodieuze mainstream, aangevuld met hier en daar wat ruigs en een einde op hoog tempo hebben de koninklijke hoogheden een prima afwisselende mix neergezet.

Ook de onderwereld kent zo zijn koning en koningin. Dat kun je prima aan Negative A en Day-Mar over laten. Een onheilspellend introotje leidt er al toe dat na vijftien tellen duidelijk is wat je kunt verwachten: vieze, overstuurde ragkicks. Vergeet de blijheid van de mainstream, dit is gewoon raggen! Neem nou die kick van Richie Gambino uit 'I Was Here Last Night'. Wat een genot! Simpel, maar o zo effectief. Een kleine break (letterlijk en figuurlijk) is de Negative A Remix van Promo's 'King Of Pain'. Het origineel is niet te overtreffen, maar deze remix doet ook absoluut geen afbreuk. Miss Hysteria doet met de track 'Damn The Dark' een serieuze gooi naar de titel van koningin op een eventueel vervolgdeel, wat een beukplaat! Negative A laat ook van zich horen, samen met Counterfeit. Wat een heerlijke harde platen. De inbreng van Day-Mar daarentegen blijft beperkt tot een nummertje, terwijl ze toch echt dikke tracks maakt. Ook hier gaat het tempo tegen het einde nog even mooi omhoog en volgt wederom een knallend eind van de mix.

Kings And Queens is een nieuw concept dat zeker een vervolg mag gaan krijgen. Twee frisse mixen die afwisselend zijn en laten horen wat de verschillende stromingen binnen de hardcorescene te bieden hebben. Het eerste schijfje brengt je in de stemming voor een mooi knalfeestje, de tweede beukt de laatste energie uit je benen. Prima compilatie voor de hardcoreliefhebber!