The Ides of March

De politieke arena in Amerika staat bol van de corruptie en smerige steken onder water. Reputaties mogen hooggehouden worden en alle pers die in de buurt komt moet te vriend worden gehouden.

In The Ides of March krijg je een kijkje in keuken van het campagneteam van de democraten te zien. Clooney, die gouverneur c.q. presidentkandidaat Mike Morris speelt, heeft zelf een kleine rol in de film. De focus in de film ligt vooral op de kiesmannen en de tactische strijd die het gehele team achter Morris voert. De staat Ohio blijkt van beslissende waarde te zijn tijdens de verkiezingen en deze wijsheid blijkt de start te zijn van een stormvloed van politieke spelletjes.

Clooney heeft voor de film een aantal grote namen binnen weten te hengelen. Deze spelen prima samen zonder elkaar te vertrappen. Acteurs als Marisa Tomei en Paul Giamatti werken in de film goed samen en zijn zeker een verrijking voor de film. Buiten de acteurs is ook  regisseur Clooney een sterk punt van de film. Na eerder al goed werk te hebben afgeleverd met Good Luck, Good Night, laat de Amerikaan duidelijk zien meer kwaliteiten te bezitten dan alleen acteren.

Het sterkste punt van de film is het realisme. Geen enkel moment voelen de politieke spellen gespeeld aan en alles wat er gespeeld wordt lijkt levensecht. Wellicht is er onderzoek gedaan door Clooney bij het team van George W. Bush, feit blijft wel dat het verhaal ijzersterk wordt neergezet.

Al met al is The Ides of March een prima film. De film heeft een goede regisseur en dito acteurs, Clooney blijft zijn goede werk voortzetten en laat met deze film wederom zien prima twee taken te kunnen vervullen binnen een film. Daarnaast is het realisme ook een zeer sterk punt van de film, het werk van Clooney geeft een realistisch en interessant kijkje in de keuken van een campagneteam.