Zombie Hunter

Zombie Hunter is een film die zich afspeelt in een wereld waar mensen die de mysterieuze drug Natas hebben gebruikt veranderen in bloeddorstige ondoden. Hunter (Martin Copping) is een man die met zijn afgeragde Camaro en een kofferbak vol vuurwapens en sterke drank probeert te overleven in de apocalyptische wereld. Het leven van de Hunter bestaat maar uit één ding en dat het opjagen en afmaken van door hem zo gehate vleeseters.

Zombie Hunter

Dan ontmoet hij een groepje overlevenden, onder leiding van een priester genaamd Jesús (Danny Trejo). Dezen zijn op zoek naar het 'beloofde land' en de Hunter besluit om hun te gaan helpen hierbij. Ondertussen doen de zombies een verrassingsaanval en moet de hunter al zijn skills in de strijd gooien om te overleven. Welkom in de wereld van Zombie Hunter.

Zombie Hunter 1

Zombie Hunter kreeg in de mainstream media nogal op zijn donder en dat is in het geheel niet terecht. Zombie Hunter is namelijk een heerlijk eerbetoon aan de betere grindhousefilms uit de zeventiger en tachtiger jaren, maar dan wel in een hedendaags jasje. De debuutfilm van regisseur Kevin King kwam grotendeels tot stand dankzij crowdfunding en kwam zodoende met een betrekkelijk laag budget tot stand. Maar dat is natuurlijk ook niet zo moeilijk als je een film over zombies wilt maken met Danny Trejo in één van de hoofdrollen. Dan wordt en beetje liefhebber van het genre vanzelf nieuwsgierig.

Zombie Hunter 2

Danny Trejo is in zijn rol van priester Jesús weer ouderwets op dreef. Met een vlijmscherpe bijl laat hij heel wat koppen en ingewanden door het beeld vliegen. Maar ook de rest van de cast is goed gekozen. Zo ziet de Hunter eruit als de bastaardzoon van Mad Max, met de stem van Batman Christian Bale, die bij zijn strijd tegen de ondoden de meest gruwelijke mutanten tegenkomt, die regelrecht uit de wereld van Resident Evil of DOOM lijken te zijn ontsnapt.

Zombie Hunter B

Zombie Hunter is een heerlijke B-film, waarbij het fluoriserende roze bloed bijna uit het scherm lijkt te spatten. Neem daarbij de uitstekende soundtrack met heftige dubstep en je weet dat je een film te pakken hebt die ver boven het gemiddelde in het genre uitstijgt.