CD: Noisecontrollers - All Around

Bijna tien jaar lang vormden Bas Oskam en Arjan Terpstra het duo Noisecontrollers. Ze groeiden samen uit tot een van de populairste hardstyle-acts en brachten in 2012 hun debuutalbum E=nc2 uit. Eind 2013 besloot Arjan zich op andere muziek te gaan richten en ging Bas solo verder. Onlangs verscheen het tweede album All Around met de nieuwe sound van de Noisecontrollers.

Op het vorige album stonden ook producties onder andere aliassen van de heren. Zo waren er een aantal Pavelow-tracks (dubstep) en werd er afgesloten met een hardcoreplaat onder de naam Kasparov. Op All Around staan alleen maar nummers onder de naam Noisecontrollers. Gewoon lekker hardstyle dus. Dat wil overigens niet zeggen dat het allemaal maar het zelfde klinkt.

Zo zijn ’Have You’ (met Waverider), ’People Of The Sun’ en ’Always Orange’ heerlijke melodieuze platen die het ongetwijfeld op festivals goed zullen gaan doen. Ogen dicht, handjes in de lucht en gaan! ’What?!’ is een hardere track waarin stevige kicks flink doorpompen. Zo tegen het einde is er voor de afwisseling een stukje dubstep en wordt de BPM nog even flink opgeschroefd. Ook ’Come Wake Up’ is een lekker beukplaatje en zorgt voor de nodige afwisseling. Maar het absolute hoogtepunt is de track ’Cars, Jets and Breaks’, een samenwerking met Wildstylez. Het is euforisch en de sfeer die de plaat uitademt is werkelijk geniaal. Nu al een van de beste platen van 2014! Het album sluit af met een rustige versie van de track ’Down Down’ (de Down Version). Even bijkomen van het gebeuk… Dat gebeurt op cd 1 met losse nummers, de tweede disc bevat een mix van alle tracks.

Bas Oskam levert met All Around een hoogstaand album af. Het is hardstyle, zonder het in een hokje te drukken. Van melodieus en euforisch tot hard en rauw: verschillende aspecten van het genre passeren de revue en zoeken regelmatig de grens op. Laat de festivalzomer maar beginnen!