Blu-ray: Walking With Dinosaurs 3D

Iedere kleine jongen deed het vroeger: spelen met plastic dinosaurussen. Maar hoe groot waren deze beesten nou echt, toen ze nog ronddwaalden op deze planeet? En hoeveel verschillende soorten waren er eigenlijk? Dit is een kleine selectie van vragen die, vooral voor de jonge kijker, beantwoord worden in Walking With Dinosaurs.

Dat deze film vooral gericht is op een jonge doelgroep blijkt al uit het feit dat de film in de Nederlandse bioscopen alleen maar in de nagesynchroniseerde versie is uitgegeven. Nu is er echter ook de kans voor de wat oudere doelgroep om van deze film te genieten, want visueel is de film dik in orde.

De landschappen komen mooi tot hun recht in HD-kwaliteit en hier zal dan ook het grootste deel van de 80 miljoen dollar aan budget aan zijn besteed. Van het script hoeft deze film het namelijk echt niet te hebben. De goedkope grapjes zullen goed werken bij de jonge doelgroep, maar dat laten voor de wat ouderen te wensen over.

Het gebrek aan goede humor wordt echter weer goedgemaakt door het hoge niveau van educativiteit. Zelfs voor de volwassen kijker valt uiteindelijk nog wat te leren in deze film. De makers hebben met dit schijfje echter ook goed ingespeeld op de behoeftes van de oudere generatie. Je kunt namelijk ook die vervelende stemmetjes gewoon uitzetten en alleen maar het dinosaurusgeluid horen. Dit maakt het toch weer een stuk gaver om dan toch maar de film aan te zetten.

Het 3D-effect is, zoals vaker het geval is, beter dan dat het in de bioscoop is. Dit komt voornamelijk door de betere helderheid van het televisiescherm, waardoor de diepte toch net wat meer kracht meekrijgt. Dit is dus echt een film om thuis met de kleintjes op de bank te kijken. Hierdoor maken zij ook op de goede manier kennis met het 3D-effect van de televisie. En het 3D is (gelukkig) ook goed gebruikt in de film. Zo zou je toch haast een keer wegduiken voor een dinosaurus die op de af komt rennen of vliegen en sta je versteld van de diepte van het landschap.

Extra's:

- Prehistorische versie: hiermee is het mogelijk om (zoals al eerder gezegd) de film met alleen de dinosaurusgeluiden te ervaren. Hierdoor voelt de film nog echter aan.

- Dino files: hierdoor kom je nog meer te weten over de dinosaurier.

- Dino Doeboek: erg leuk voor de jonge kinderen om nog even met de film bezig te zijn als hij afgelopen is.

Uiteindelijk kunnen we stellen dat je met deze blu-ray een leuke film in handen hebt. Alhoewel er in de film meer gedoeld wordt op de jongere kijker, is er ook nog wat te ontdekken voor de volwassen kijker. De 11-jarige die nog in ons allen zit, moet af en toe toch ook aan zijn trekken komen. Door de leuke extra's die erbij zitten slaagt de film daar nog beter in.