Angry Birds Toons Seizoen 1 - Volume 2

Aanspannen en ... Loslaten maar! De laatste jaren heeft iedereen de figuurtjes uit gamestudio Rovio wel leren kennen. Rovio geeft zelf aan dat het doel is om het nieuwe Disney te worden. Daarom wordt er flink geïnvesteerd in nieuwe spellen rondom deze Angry Birds, zijn er T-shirts, een RPG, winkels en natuurlijk ook Angry Birds Toons.

Angry Birds DVD Cover

De cartoons verschenen eerder in het kanaal dat je in iedere game van Angry Birds op je smartphone kan vinden. In deze toons worden de vogeltjes en voornamelijk de piggies helemaal uitgewerkt. De dvd bevat een uur aan tekenfilms, die ieder ongeveer 3 minuutjes duren. In deze drie minuten worden simpele plots over de vogels en varkentjes verteld. De varkentjes blijken niet zo heel snugger te zijn, terwijl de vogels niet voor niks angry blijken te zijn. Wat een kort lontje. De plots hebben weinig om het lijf. Zo is er één aflevering waarin een vogel haar verse maïs probeert te verdedigen, terwijl in een andere toon een van de varkens na een klap op zijn hoofd een krop sla voor de liefde van zijn leven aanziet.

Angry Birds Toons screen

Maar zijn de toons ook echt leuk? Ja en nee. Op een dvd-collectie als deze gaan de verhaaltjes al snel vervelen. Er is natuurlijk geen sprake van plot over de afleveringen heen, dus heb je het na 3 á 4 filmpjes allemaal wel gezien. Sommige individuele verhaaltjes zijn echter érg leuk. Zo heb ik smakelijk gelachen om de piggies. Je kan de tekenfilmpjes echter ook allemaal zien in de apps van Angry Birds, wat te raden geeft of deze dvd de aanschaf waard is. Mogelijk maken de extra's dit nog goed.

Helaas, de extra's op deze disk zijn vrij karig. Er zijn 4 korte behind the scenes-features maar deze zijn meer promotioneel dan dat ze echt inzicht geven in de totstandkoming van de filmpjes. Ook zijn er korte filmpjes waarin de figuurtjes worden voorgesteld. Jammer genoeg is dit gewoon een collage aan beelden uit de afleveringen. De cover is aan de binnenkant voorzien van een episode listing, maar zit de dvd in een zwart, niet-doorzichtig doosje. Om de episode listing te zien moet je dus de cover uit het doosje halen. Erg onlogisch.

Al met al leuke filmpjes, maar de aanschaf van de dvd is alleen voor de échte fans van Angry Birds aan te bevelen.