Barefoot

Het zwarte schaap van een welgestelde familie heeft problemen. Jay heeft een schuld van hier tot Tokio, is vaste klant bij de reclassering wegens 'het zich niet kunnen houden aan de wet' en als hij zijn schuldeiser niet binnen een paar dagen de duizenden dollars terugbetaalt, dan is hij zijn leven niet meer zeker. Tijd om hier iets aan de veranderen.

Gelukkig staat zijn broer op het punt te gaan trouwen; een mooi moment om zich te verenigen met zijn familie. Hij belt zijn ouders en hangt daar een mooi verhaal op over een geweldige managementfunctie in een psychiatrisch ziekenhuis en een verpleegkundige als vriendin. In werkelijkheid wil geen enkele vrouw in zijn buurt gezien worden en die geweldige managementfunctie betreft dweiler. Wél in een psychiatrisch ziekenhuis, dat dan weer wel. 

Jays vader vraagt of hij gezellig zijn vriendin meeneemt naar de bruiloft. Pas daar begint de ellende, want dan moet die vriendin wel heel snel geregeld worden. En dan blijkt dat baantje van hem toch nog ergens goed voor te zijn. Een van de patiënten in het ziekenhuis gaat met hem mee naar zijn ouders. Dat staat natuurlijk garant voor de meest hilarische maar daarnaast ook ontzettend zielige situaties van twee mensen die niet goed passen in onze ideale samenleving. 

De eerste helft van de film, namelijk de ontmoeting tussen de twee, de reis naar zijn ouders en de bruiloft, is allemaal interessant om te bekijken en het feit dat de schoonmaker een patiënt meeneemt naar zijn ouders om zijn vriendin te spelen is een originele invalshoek maar niet geheel geloofwaardig. Tot dusver niks aan de hand, vermakelijk om te zien en een keer een andere invalshoek dan normaal. In de tweede helft begint 'Barefoot' echter te vervelen. Deze helft bestaat uit een roadtrip waarbij ze met een gestolen busje op de vlucht zijn voor de politie. Meer gebeurt er echt niet en dat verveelt snel. Als dan het einde ook nog eens vreselijk voorspelbaar is, is dat gewoon jammer van het mooie begin van de film. 

Hoe Evan Rachel Wood haar rol als psychiatrisch patiënt neerzet is bewonderenswaardig. Ze komt zo ontzettend lief en naïef over dat het aandoenlijk is. Je moet haar wel in bescherming nemen, of je nou wilt of niet. Zij maakt echt de film.

Helaas bevat de dvd buiten de film en een trailer geen extra's.