Lucy

Scarlett Johansson kicks ass! Eigenlijk is dat het plot van de film Lucy. Actieregisseur pur sang Luc Besson weet zijn visuele stijl weer vernuftig uit te bouwen in deze film met een plot waar je toch enkele vraagtekens bij zal zetten.

Lucy banner

Scarlett speelt titelrol Lucy. Voordat je het doorhebt, krijgt ze in deze film te maken met de Koreaanse drugsmaffia. Ze wordt misbruikt om drugs te smokkelen. Een plastic zak vol drugs wordt in haar buik verstopt. Deze knapt echter al snel, waardoor de drugs zich beginnen te nestelen in haar lichaam. Deze drugs blijken echter haar hersengebruik te stimuleren, waardoor ze in plaats van 10% (wat een normaal mens gebruikt) al snel de volle 100% gaat gebruiken. Hiermee krijgt ze de mogelijkheid om alles te voelen, is ze sneller dan iedereen en kan ze zelfs haar haarkleur veranderen.

Allemaal een hoop lariekoek natuurlijk. Maar wel ontzettend leuke lariekoek. Het maakt niet uit dat de plot wetenschappelijk niet verantwoord is. Morgan Freeman legt het in de film op deze manier uit, dus in het universum van deze film is dat gewoon zo. Als Freeman het zegt, geloof je hem ook gewoon gelijk. Je betrapt je tijdens de film meerdere keren op de gedachte: dat zou zomaar kunnen. Effectief is het dus wel. Sterker nog, Lucy laat potentie zien dat er meer in had kunnen zitten. De film gaat echter voornamelijk om de actie en met maar 80 minuten (heerlijk kort!) moet het allemaal wel opschieten.

Lucy screen 1

Dus we gaan van actiescène naar actiescène. Nergens is het helaas echt vernieuwend of zijn we verbaasd door visueel spektakel. Ook zitten er vreselijke dialogen en monologen in de film (tegen haar moeder: 'I remember when I tasted your milk'). Scarlett doet wel haar best, maar in deze film valt ze niet echt op. Ze heeft moeite met statisch acteren en het langzaam veranderen in iets onmenselijks. Freeman blijft Freeman, maar wordt ook hier weer vooral gebruikt als voice-over. Want als je de kans hebt, waarom ook niet?

Leuk, afleidend vermaak voor in de zomer of over een paar maanden thuis in de winter. Duurt lekker kort en zit vol actie, dus spijt zal je niet krijgen. Je zal hem echter ook weer snel vergeten zijn.