Armour of God III: Chinese Zodiac (Sap Ji Sang Ciu)

Armour of God III: Chinese Zodiac is een film die we in meerdere opzichten als een heel bijzondere rolprent kunnen bekijken. Zo behaalde Jackie Chan voor zijn 100e film een tweetal vermeldingen in het Guinness Book of Records. Zo bevatte de film de meeste stunts uitgevoerd door een nog levende acteur en verbrak Chan ook het record van Robert Rodriguez, door maar liefst 15 rollen te spelen in de totstandkoming van de film. Zo speelt Jackie Chan niet alleen de hoofdrol in Chinese Zodiac, ook was hij onder meer regisseur, producer, cameraman en zelfs de componist van een deel van de filmmuziek.

Chinese Zodiac

In de kolderieke en avontuurlijke actiefilm Armour of God III: Chinese Zodiac speelt Jackie Chan de rol van geheim agent Asian Hawk. Hawk is een avonturier die gestolen kunst voor de rechtmatige eigenaar terugsteelt. Op zekere dag krijgt hij de opdracht om een twaalftal bronzen dierenkoppen terug te vinden, die ooit uit China werden gestolen. Als de dierenkoppen allemaal bij elkaar worden gebracht, kan dat het einde van de mensheid betekenen. Al snel merkt Hawk dat er allerlei kapers op de kust zijn die het eveneens op de koppen hebben voorzien. Wat volgt is een wereldwijde reis vol explosieve gevechten en adembenemende actie.

Chinese Zodiac 1

Het is een verademing om Jackie Chan weer eens te zien in een Chinese productie. Niet dat zijn Amerikaanse films niet goed zijn, maar de Aziatische films van de acteur hebben altijd net wat meer authentieke sfeer en ook de gevechten zien er beter/anders uit dan in een Hollywood-opponent van dit genre films. Chan had dan ook een fijn budget om deze spektakelfilm te maken en zo zien we onder meer een groots gevecht voorbijkomen dat zo'n 70 miljoen Chinese Yuan (750.000 euro) op het prijskaartje had staan.

Chinese Zodiac 2

Armour of God III: Chinese Zodiac zal de laatste film zijn waarin we de legendarische Jackie Chan zoveel levensgevaarlijke stunts zien uithalen. De destijds 58-jarige ster is een absolute baas, maar ook bazen moeten het op een gegeven moment wat rustiger aan gaan doen. Liefhebbers van zowel martial arts als slapstickfilms zullen zich in elk geval prima vermaken met deze zeer aangename rolprent, die in China tot op heden de op 2 na best bezochte film aller tijden is.

Chinese Zodiac 3

Extra's:
Making of Armour of God III: Chinese Zodiac
Een klein uur achter de schermen van een spectaculaire actiefilm. Het valt wel aan te raden om deze pas te gaan bekijken nadat je de film al hebt gezien, om spoilers te voorkomen. Een erg leuke featurette die aan alle kanten de liefde voor het filmvak uitstraalt.